Phalaenopsis orchideeën verzorgen

Phalaenopsis orchideeen bestellen
Phalaenopsis orchideeen bestellen

Ze hebben dorst!

Als je phalaenopsis orchideeën ontvangt, hebben ze vast en zeker dorst! Wij helpen je orchideeën om onderweg gehydrateerd te blijven met een buisje water om de stelen. Eenmaal bezorgd, staan ze graag in een vaas water met bloemenvoeding.

Tip: Laat gekookt water afkoelen tot kamertemperatuur voordat je phalaenopsis orchideeën in de vaas zet. Herhaal dit regelmatig, maar in ieder geval als de bloemblaadjes een beetje slap hangen.

 

Goed aansnijden te veel werk?

Zodra het snijvlak van de orchideetakken in contact komt met de lucht begint het proces van indrogen, waardoor ze minder goed water kunnen opnemen. Snijd daarom altijd minimaal 1-2 cm van de takken, zodat de vaten weer worden geopend.

Om bacteriën op het snijvlak tegen te gaan, gebruik je een scherp, schoon mesje of bloemenschaar. Liever geen keukenschaar, omdat je daarmee de takken kneust en ze daarna minder goed water kunnen opnemen.

Tip: Snijd de phalaenopsis orchideetakken aan in een hoek van 45 graden. Zo hebben ze een groter oppervlak om te drinken. En een bijkomend voordeel: ze maken minder contact met de bodem van je vaas, waar bacteriën zich ophopen.

 

Styling tips

Kies een mooie vaas met een smalle opening. MIRRELL styled mini phalaenopsis orchideeën in de Hammershoi medium en in de Primula medium. Steek een tak schuin in de vaas en laat de steel rusten de rand. De tweede tak steek je er kruislings overheen.

 

Keep it cool

Help je bloemen zo lang mogelijk mooi te blijven door ze op een koele plek te zetten. Ook zijn het tropische bloemen, eenmaal in een vaas staan phalaenopsis orchideeën liever niet meer in de volle zon. Op tenminste één meter van het raam staan ze perfect, zolang het maar niet naast de fruitschaal is. Bij het rijpen van fruit komt ethyleengas vrij, waardoor bloemen sneller verwelken.