Violier verzorgen

boeket violier bestellen
boeket violier bestellen

Ze hebben dorst!

Als je je violier ontvangt, hebben ze vast en zeker dorst! Wij helpen je bloemen om onderweg gehydrateerd te blijven met een vochtzakje, dat volledig bio afbreekbaar is. Eenmaal bezorgd, staan ze graag zo snel mogelijk in een vaas water om te drinken.

Deze bloemen laten hun kopjes soms een beetje hangen tijdens hun reis. Na een frisse slok water richten ze zich vanzelf weer op naar het daglicht.

Je ontvangt je violier met het blad nog aan de stelen. Dat laten we tijdens het transport bewust zitten, zodat je boeket beter vers blijft. Eenmaal bezorgd, kun je het meeste blad verwijderen, zorg er in ieder geval voor dat er geen blad onderwater komt te staan.

Tip: Ververs het water om de 2-3 dagen, maar in ieder geval zo vaak als je eraan denkt. Dit helpt de groei van bacteriën in je vaas te verminderen, waardoor je langer van je bloemen kunt genieten. Je bloemen gaan zelfs nog langer mee als je je vaas ook steeds opnieuw even schoonmaakt.

 

Goed aansnijden te veel werk?

Zodra het snijvlak van bloemstelen in contact komt met lucht begint het proces van indrogen, waardoor ze minder goed water kunnen opnemen. Snijd daarom altijd minimaal 2 cm van de stelen, zodat de vaten weer worden geopend. Om bacteriën op het snijvlak tegen te gaan, gebruik je een scherp, schoon mesje of bloemenschaar. Liever geen keukenschaar, omdat je daarmee de stelen kneust en ze daarna minder goed water kunnen opnemen.

Tip: Snijd de stelen van je violier aan in een hoek van 45 graden. Zo hebben ze een groter oppervlak om te drinken. En een bijkomend voordeel: ze maken minder contact met de bodem van je vaas, waar bacteriën zich ophopen.

 

Styling tips

We helpen je graag op weg met het stylen van je violier. Houd je van een uitbundige bos, die veel ruimte inneemt? Kies dan voor een vaas met een brede opening, zoals de Apothekers vaas wide. Bepaal de juiste steellengte, door ze naast de vaas te houden. Steek een bloem schuin in de vaas en laat de steel rusten tegen de rand. De tweede bloem steek je er kruislings overheen. Draai je vaas een kwartslag en doe hetzelfde met bloem drie en vier, zodat de stelen een kruis vormen. Hetzelfde herhaal je met de rest van de bloemen.

Liever een volle, smallere bos? Dan past een vaas met een smalle opening het best, zoals de Lyngby medium in glas of porselein. Schik de violier tot een mooi boeket door in je hand steeds één steel schuin op de vorige te leggen. Met je andere hand draai je het boeket een halve slag, voordat je de volgende steel schuin oplegt.

 

Keep it cool

Help je bloemen zo lang mogelijk mooi te blijven, door ze op een koele plek te zetten. Eenmaal in een vaas, staat violier liever niet meer in de volle zon. Op tenminste één meter van het raam staan ze perfect, zolang het maar niet naast de fruitschaal is. Bij het rijpen van fruit komt ethyleengas vrij, waardoor bloemen sneller verwelken.