Vanda orchideeën verzorgen

vanda orchideeen bestellen
vanda orchideeen bestellen

Ze hebben dorst!

Als je onze vanda orchideeën ontvangt, hebben ze vast en zeker dorst! Wij helpen je vanda orchideeën om onderweg gehydrateerd te blijven met een buisje water om de stelen. Eenmaal bezorgd, staan ze graag in een vaas water met bloemenvoeding.

Tip: Laat gekookt water afkoelen tot kamertemperatuur voordat je vanda orchideeën in de vaas zet. Herhaal dit regelmatig, maar in ieder geval als de bloemblaadjes een beetje slap hangen.

Vanda orchideeën bloeien in hun natuurlijke omgeving op boomtakken, met de worteltjes loshangend in de lucht of om een tak geslingerd. Ze kunnen ook water opnemen via hun bloemblaadjes. Je kunt ze zelfs opfrissen, door de hele tak met bloemen een nacht in het water te leggen.

 

Goed aansnijden te veel werk?

Zodra het snijvlak van orchideetakken in contact komt met lucht begint het proces van indrogen, waardoor ze minder goed water kunnen opnemen. Snijd daarom altijd minimaal 2 cm van de takken, zodat de vaten weer worden geopend. Om bacteriën op het snijvlak tegen te gaan, gebruik je een scherp, schoon mesje of bloemenschaar. Liever geen keukenschaar, omdat je daarmee de takken kneust en ze daarna minder goed water kunnen opnemen.

Tip: Snijd de vanda orchideetakken aan in een hoek van 45 graden. Zo hebben ze een groter oppervlak om te drinken. En een bijkomend voordeel: ze maken minder contact met de bodem van je vaas, waar bacteriën zich ophopen.

 

Styling tips

Kies een mooie kleine vaas met een smalle opening. MIRRELL styled vanda orchideeën in de Lyngby mini van glas of porselein. Steek een bloem schuin in de vaas en laat de steel rusten de rand. De tweede bloem steek je er kruislings overheen.

 

Keep it cool

Help je bloemen zo lang mogelijk mooi te blijven door ze op een koele plek te zetten. Ook zijn het tropische bloemen, eenmaal in een vaas staan vanda orchideeën liever niet meer in de volle zon. Op tenminste één meter van het raam staan ze perfect, zolang het maar niet naast de fruitschaal is. Bij het rijpen van fruit komt ethyleengas vrij, waardoor bloemen sneller verwelken