Rozen verzorgen

Ze hebben dorst!

Als je onze rozen ontvangt, hebben ze vast en zeker dorst! Wij helpen je bloemen om onderweg gehydrateerd te blijven met een vochtzakje, dat volledig bio afbreekbaar is. Eenmaal bezorgd, staan ze graag zo snel mogelijk in een vaas water om te drinken.

Tip: Ververs het water om de 2-3 dagen, maar in ieder geval zo vaak als je eraan denkt. Dit helpt de groei van bacteriën in je vaas te verminderen, waardoor je langer van je bloemen kunt genieten. Je bloemen gaan zelfs nog langer mee als je je vaas ook steeds opnieuw even schoonmaakt.

Je ontvangt je rozen met het blad nog aan de stelen. Dat laten we tijdens het transport bewust zitten, zodat je boeket beter vers blijft. Eenmaal bezorgd, kun je het meeste blad verwijderen, zorg er in ieder geval voor dat er geen blad onderwater komt te staan.

 

Goed aansnijden te veel werk?

Zodra het snijvlak van rozenstelen in contact komt met lucht begint het proces van indrogen, waardoor ze minder goed water kunnen opnemen. Snijd daarom altijd minimaal 2 cm van de stelen, zodat de vaten weer worden geopend.

Om bacteriën op het snijvlak tegen te gaan, gebruik je een scherp, schoon mesje of bloemenschaar. Liever geen keukenschaar, omdat je daarmee de stelen kneust en ze daarna minder goed water kunnen opnemen.

Tip: Snijd de stelen van rozen zo schuin mogelijk aan, maar in ieder geval in een hoek van 45 graden. Zo hebben ze een groter oppervlak om te drinken. En een bijkomend voordeel: ze maken minder contact met de bodem van je vaas, waar bacteriën zich ophopen.

Hangen je rozen na een aantal dagen een beetje slap, dan komen ze vaak weer prachtig op door ze opnieuw schuin af te snijden en in vers water te zetten.

 

Styling tips

De buitenste bloemblaadjes van een roos beschermen de delicate bloemknop. Ze zijn vaak een beetje grillig en donkerder van kleur. De beschermblaadjes horen van nature bij een verse roos. Heb je ze liever niet, dan kun je ze gemakkelijk verwijderen.

 

Keep it cool

Help je rozen zo lang mogelijk mooi te blijven door ze op een koele plek te zetten. Eenmaal in een vaas staan rozen liever niet meer in de volle zon. Op tenminste één meter van het raam staan ze perfect, zolang het maar niet naast de fruitschaal is. Bij het rijpen van fruit komt ethyleengas vrij, waardoor bloemen sneller verwelken.