Lisianthus verzorgen

Lisianthus boeket bestellen
boeket lisianthus bestellen

Ze hebben dorst!

Als je lisianthus ontvangt, hebben ze vast en zeker dorst! Wij helpen je bloemen om onderweg gehydrateerd te blijven met een vochtzakje, dat volledig bio afbreekbaar is. Eenmaal bezorgd, staan ze graag zo snel mogelijk in een vaas water met bloemenvoeding om te drinken.

Tip: Ververs het water om de 2-3 dagen, maar in ieder geval zo vaak als je eraan denkt. Dit helpt de groei van bacteriën in je vaas te verminderen, waardoor je langer van je bloemen kunt genieten. Je bloemen gaan zelfs nog langer mee als je je vaas ook steeds opnieuw even schoonmaakt.

Je ontvangt je lisianthus met het blad nog aan de stelen. Dat laten we tijdens het transport bewust zitten, zodat je boeket beter vers blijft. Eenmaal bezorgd, kun je het meeste blad verwijderen, zorg er in ieder geval voor dat er geen blad onderwater komt te staan.

 

Goed aansnijden te veel werk?

Zodra het snijvlak van bloemstelen in contact komt met lucht begint het proces van indrogen, waardoor ze minder goed water kunnen opnemen. Snijd daarom altijd minimaal 1-2 cm van de stelen, zodat de vaten weer worden geopend. Om bacteriën op het snijvlak tegen te gaan, gebruik je een scherp, schoon mesje of bloemenschaar. Liever geen keukenschaar, omdat je daarmee de stelen kneust en ze daarna minder goed water kunnen opnemen.

Tip: Snijd de stelen van je lisianthus aan in een hoek van 45 graden. Zo hebben ze een groter oppervlak om te drinken. En een bijkomend voordeel: ze maken minder contact met de bodem van je vaas, waar bacteriën zich ophopen.

 

Styling tips

MIRRELL bezorgd lisianthus vers van de kweker en je ontvangt ze vaak nog in de knop. De komende dagen zal je zien hoe ze ontluiken tot een prachtige, volle bos in je vaas.

Kies een mooie vaas en bepaal de juiste steellengte, door je bloemen naast de vaas te houden. Schik de lisianthus tot een mooi boeket door in je hand steeds één steel schuin op de vorige te leggen. Met je andere hand draai je het boeket een halve slag, voordat je de volgende steel schuin oplegt. Voor een speelse look, halen we in de vaas een paar stelen een stukje omhoog.

Lisiantus blijft heel lang mooi. Je kunt er extra lang van genieten door ze in kleine vaasjes te zetten, nadat een deel van de bloemen zijn uitgebloeid.

 

Keep it cool

Help je bloemen zo lang mogelijk mooi te blijven door ze op een koele plek te zetten. Eenmaal in een vaas staat een lisianthus liever niet meer in de volle zon of in de tocht. Op tenminste één meter van het raam staan ze perfect, zolang het maar niet naast de fruitschaal is. Bij het rijpen van fruit komt ethyleengas vrij, waardoor bloemen sneller verwelken