Lelietjes van Dalen verzorgen

lelietjes van dalen bestellen
lelietjes van dalen bestellen

Ze hebben dorst!

Als je onze Lelietjes van Dalen ontvangt, hebben ze vast en zeker dorst! Wij helpen je bloemen om onderweg gehydrateerd te blijven met een vochtzakje. Eenmaal bezorgd, staan ze graag zo snel mogelijk in een vaas. Wacht met het knippen van de worteltjes en laat de Lelietjes van Dalen eerst even drinken in koud water.

Tip: Lelietjes van Dalen zijn bijzonder, maar ook delicaat. Ze blijven ongeveer 5 dagen mooi in een vaas. Zorg voor een super schone vaas en bloemenschaar, dan maak je echt een verschil.

 

Goed aansnijden te veel werk?

Nadat Lelietjes van Dalen goed hebben kunnen drinken in koud water, kun je de worteltjes verwijderen. Om bacteriën op het snijvlak tegen te gaan, gebruik je een scherp, schoon mesje of bloemenschaar. Liever geen keukenschaar, omdat je daarmee de steeltjes kneust en ze daarna minder goed water kunnen opnemen.

Tip: Snijd de steeltjes aan in een hoek van 45 graden. Zo hebben ze een groter oppervlak om te drinken. En een bijkomend voordeel: ze maken minder contact met de bodem van je vaas, waar bacteriën zich ophopen.

 

Styling tips

Kies een mooie kleine vaas voor de Lelietjes van Dalen. MIRRELL styled Lelietjes van Dalen in de Hammershoi small en de Lyngby mini van glas of porselein. Steek een bloem schuin in de vaas en laat de steel rusten tegen de rand. De tweede bloem steek je er kruislings overheen. Draai je vaas een kwartslag en doe hetzelfde met bloem drie en vier, zodat de stelen een kruis vormen. Hetzelfde herhaal je met de rest van de bloemen. Hou je van een boeketje met hoogteverschil? Knip dan een paar stelen wat korter en steek deze er op het laatst rondom bij in de vaas.

Frankrijk viert op 1 mei Fête du Muguet. Het is traditie om boeketjes Lelietjes van Dalen aan familie en vrienden te geven voor geluk en voorspoed. Tijdens het diner worden ze vaak, met een strik om de worteltjes, op tafel gezet. Vergeet ze daarna niet weer terug in het water te zetten.

Lelietjes van Dalen in een vaas   Lelietes van Dalen met worteltjes

 

Keep it cool

Help je Lelietjes van Dalen zo lang mogelijk mooi te blijven door ze op een koele plek te zetten. Eenmaal in een vaas staan Lelietjes van Dalen liever niet meer in de volle zon. Op tenminste één meter van het raam staan ze perfect, zolang het maar niet naast de fruitschaal is. Bij het rijpen van fruit komt ethyleengas vrij, waardoor bloemen sneller verwelken.

 

Huisdieren? Opgelet!

Hoewel bloemen van nature niet op het menu van je huisdier staan, is het bekend dat Lelietjes van Dalen giftig voor ze zijn. Heb je een harige vriend in huis, zorg er dan voor dat ze buiten bereik blijven.