Cymbidium orchideeën verzorgen

Cymbidium bestellen
Cymbidium bestellen

Ze hebben dorst!

Als je onze cymbidium orchideeën ontvangt, hebben ze vast en zeker dorst! Wij helpen je orchideeën om onderweg gehydrateerd te blijven met een buisje water om de stelen. Eenmaal bezorgd, staan ze graag in een vaas water zonder bloemenvoeding.

Wees extra voorzichtig met de delicate stempelkapjes van cymbidium. Dit is het kwetsbare binnenste van de bloem. Door dit stempelkapje aan te raken wordt het stuifmeel per ongeluk verspreid en verwelken je bloemen sneller.

Tip: Laat gekookt water afkoelen tot kamertemperatuur voordat je cymbidium orchideeën in de vaas zet.

 

Goed aansnijden te veel werk?

Zodra het snijvlak van orchideetakken in contact komt met lucht begint het proces van indrogen, waardoor ze minder goed water kunnen opnemen. Snijd daarom altijd minimaal 2 cm van de takken, zodat de vaten weer worden geopend. Om bacteriën op het snijvlak tegen te gaan, gebruik je een scherp, schoon mesje of bloemenschaar. Liever geen keukenschaar, omdat je daarmee de takken kneust en ze daarna minder goed water kunnen opnemen..

Tip: Snijd de cymbidium takken aan in een hoek van 45 graden. Zo hebben ze een groter oppervlak om te drinken. En een bijkomend voordeel: ze maken minder contact met de bodem van je vaas, waar bacteriën zich ophopen.

 

Styling tips

Kies een mooie hoge rechte vaas voor je cymbidium orchideeën. Steek de bloemen voorzicht in de vaas, waarbij je er rekening mee houdt dat de stempelkapjes niet beschadigen. De grote cymbidium bloemen zijn soms zo zwaar, dat de toppen van de takken een beetje kunnen doorbuigen.

 

Keep it cool

Help je bloemen zo lang mogelijk mooi te blijven door ze op een koele plek te zetten. Op tenminste één meter van het raam staan ze perfect, zolang het maar niet naast de fruitschaal is. Bij het rijpen van fruit komt ethyleengas vrij, waardoor bloemen sneller verwelken.