Calla lelies verzorgen

Boeket calla lelies bestellen
Boeket calla lelies bestellen

Ze hebben dorst!

Als je calla lelies ontvangt, hebben ze vast en zeker dorst! Wij helpen je bloemen om onderweg gehydrateerd te blijven met een vochtzakje, dat volledig bio afbreekbaar is. Eenmaal bezorgd, staan ze graag zo snel mogelijk in een vaas water om te drinken. Zet calla lelies het liefst in een kleine laag water om te voorkomen dat de stelen slijmerig worden. Vergeet alleen niet het water op tijd aan te vullen.

Tip: Ververs het water om de 2-3 dagen, maar in ieder geval zo vaak als je eraan denkt. Dit helpt de groei van bacteriën in je vaas te verminderen, waardoor je langer van je bloemen kunt genieten. Calla lelies gaan zelfs nog langer mee als je de vaas ook steeds opnieuw even schoonmaakt.

 

Bloemen aansnijden te veel werk?

Zodra het snijvlak van bloemstelen in contact komt met lucht begint het proces van indrogen, waardoor ze minder goed water kunnen opnemen. Snijd daarom altijd minimaal 2 cm van de stelen, zodat de vaten weer worden geopend. Om bacteriën op het snijvlak tegen te gaan, gebruik je een scherp, schoon mesje of bloemenschaar. Liever geen keukenschaar, omdat je daarmee de stelen kneust en ze daarna minder goed water kunnen opnemen.

Tip: Snijd de stelen van je calla lelies aan in een hoek van 45 graden. Zo hebben ze een groter oppervlak om te drinken. En een bijkomend voordeel: ze maken minder contact met de bodem van je vaas, waar bacteriën zich ophopen.

 

Styling tips

De calla lelie is een schoonheid in al haar sierlijke eenvoud. Haar gestroomlijnde kelk geeft haar allure, ze staat dus zonder veel moeite mooi in de vaas. Kies een smalle, hoge vaas voor je calla lelies. Wij kiezen voor de Primula Medium vaas met een smalle opening, zodat je boeket goed bij elkaar blijft.

Schik de calla lelies tot een mooi boeket door in je hand steeds één steel schuin op de vorige te leggen. Met je andere hand draai je het boeket een halve slag, voordat je de volgende steel schuin oplegt. Voor een speelse look, halen we in de vaas een paar stelen een stukje omhoog.

 

Keep it cool

Help je bloemen zo lang mogelijk mooi te blijven door ze op een koele plek te zetten. Eenmaal in een vaas staan calla lelies liever niet meer in de volle zon. Op tenminste één meter van het raam staan ze perfect, zolang het maar niet naast de fruitschaal is. Bij het rijpen van fruit komt ethyleengas vrij, waardoor bloemen sneller verwelken.

 

Huisdieren? Opgelet!

Hoewel bloemen van nature niet op het menu van je huisdier staan, is het bekend dat calla lelies bijzonder giftig voor ze zijn. Heb je een harige vriend in huis, zorg er dan voor dat je calla lelies buiten bereik blijven.