Bells of Ireland verzorgen

bells of ireland bestellen
bells of ireland bestellen

Ze hebben dorst!

Als je onze Bells of Ireland ontvangt, hebben ze vast en zeker dorst! Wij helpen je bloemen om onderweg gehydrateerd te blijven met een vochtzakje, dat volledig bio afbreekbaar is. Eenmaal bezorgd, staan ze graag zo snel mogelijk in een vaas water om te drinken.

Laten je Bells of Ireland hun kopjes een beetje hangen? Na een frisse slok water richten ze zich vanzelf weer op naar het daglicht.

Tip: Ververs het water om de 2-3 dagen, maar in ieder geval zo vaak als je eraan denkt. Dit helpt de groei van bacteriën in je vaas te verminderen, waardoor je langer van je bloemen kunt genieten. Je bloemen gaan zelfs nog langer mee als je je vaas ook steeds opnieuw even schoonmaakt.

 

Goed aansnijden te veel werk?

Zodra het snijvlak van bloemstelen in contact komt met lucht begint het proces van indrogen, waardoor ze minder goed water kunnen opnemen. Snijd daarom altijd minimaal 2 cm van de stelen, zodat de vaten weer worden geopend. Om bacteriën op het snijvlak tegen te gaan, gebruik je een scherp, schoon mesje of bloemenschaar. Liever geen keukenschaar, omdat je daarmee de stelen kneust en ze daarna minder goed water kunnen opnemen.

Tip: Snijd de stelen van je Bells of Ireland aan in een hoek van 45 graden. Zo hebben ze een groter oppervlak om te drinken. En een bijkomend voordeel: ze maken minder contact met de bodem van je vaas, waar bacteriën zich ophopen.

 

Styling tips

We helpen je graag op weg met het stylen van je Bells of Ireland. Houd je van een uitbundige bos, die veel ruimte inneemt? Kies dan voor een vaas met een brede opening. Liever een volle, smallere bos? Dan past een hoge vaas met een smalle opening het best.

Pak de stelen één voor één losjes in de hand en zet ze tegelijk in de vaas; vaak vallen ze vanzelf mooi uiteen. Zie je toch nog gaten in het boeket? Zet de Bells of Ireland dan steel voor steel goed neer, zonder ze uit de vaas te halen.

 

Keep it cool

Help je bloemen zo lang mogelijk mooi te blijven door ze op een koele plek te zetten. Eenmaal in een vaas staan Bells of Ireland liever niet meer in de volle zon. Op tenminste één meter van het raam staan ze perfect, zolang het maar niet naast de fruitschaal is. Bij het rijpen van fruit komt ethyleengas vrij, waardoor bloemen sneller verwelken.