Delphinium verzorgen

Ze hebben dorst!

Als je onze delphinium ontvangt, heeft ze vast en zeker dorst! Wij helpen je bloemen om onderweg gehydrateerd te blijven met een vochtzakje, dat volledig bio afbreekbaar is. Eenmaal bezorgd, staan ze graag zo snel mogelijk in een vaas water om te drinken.

Tip: Ververs het water om de 2-3 dagen, maar in ieder geval zo vaak als je eraan denkt. Dit helpt de groei van bacteriën in je vaas te verminderen, waardoor je langer van je bloemen kunt genieten. Je bloemen gaan zelfs nog langer mee als je je vaas ook steeds opnieuw even schoonmaakt.

 

Goed aansnijden te veel werk?

Zodra het snijvlak van bloemstelen in contact komt met lucht begint het proces van indrogen, waardoor ze minder goed water kunnen opnemen. Snijd daarom altijd minimaal 2 cm van de stelen, zodat de vaten weer worden geopend. Om bacteriën op het snijvlak tegen te gaan, gebruik je een scherp, schoon mesje of bloemenschaar. Liever geen keukenschaar, omdat je daarmee de stelen kneust en ze daarna minder goed water kunnen opnemen.

Tip: Snijd de stelen van delphinium aan in een hoek van 45 graden. Zo hebben ze een groter oppervlak om te drinken. En een bijkomend voordeel: ze maken minder contact met de bodem van je vaas, waar bacteriën zich ophopen.

Hangen je bloemen na een aantal dagen een beetje slap, dan komen ze vaak weer prachtig op door ze opnieuw schuin af te snijden en in vers water te zetten.

 

Styling tips

We helpen je graag op weg met het stylen van je delphinium. Houd je van een uitbundige bos, die veel ruimte inneemt? Kies dan voor een vaas met een brede opening. Liever een volle, smallere bos? Dan past een hoge vaas met een smalle opening het best.

Pak de stelen één voor één losjes in de hand en zet de bos in één keer in de vaas; vaak vallen ze vanzelf mooi uiteen. Zie je toch nog gaten in het boeket? Zet de delphinium dan steel voor steel goed neer, zonder haar uit de vaas te halen. Werk voorzichtig, want ondanks de sterke stelen, zijn de haar bloemetjes heel delicaat.

 

Keep it cool

Help je bloemen zo lang mogelijk mooi te blijven door ze op een koele plek te zetten. Eenmaal in een vaas staat delphinium liever niet meer in de volle zon. Op tenminste één meter van het raam staat ze perfect, zolang het maar niet naast de fruitschaal is. Bij het rijpen van fruit komt ethyleengas vrij, waardoor bloemen sneller verwelken.

 

Huisdieren? Opgelet!

Hoewel bloemen van nature niet op het menu van je huisdier staan, is het bekend dat delphinium bijzonder giftig voor ze is. Heb je een harige vriend in huis, zorg er dan voor dat je delphinium buiten bereik blijven