Anjers verzorgen

Ze hebben dorst!

Als je onze anjers ontvangt, hebben ze vast en zeker dorst! Wij helpen je bloemen om onderweg gehydrateerd te blijven met een vochtzakje, dat volledig bio afbreekbaar is. Eenmaal bezorgd, staan ze graag zo snel mogelijk in een vaas water om te drinken.

Je ontvangt je bloemen met het blad nog aan de stelen. Dat laten we tijdens het transport bewust zitten, zodat je boeket beter vers blijft. Eenmaal bezorgd, kun je het meeste blad verwijderen, zorg er in ieder geval voor dat er geen blad onderwater komt te staan.

Tip: Ververs het water om de 2-3 dagen, maar in ieder geval zo vaak als je eraan denkt. Dit helpt de groei van bacteriën in je vaas te verminderen, waardoor je langer van je bloemen kunt genieten. Je bloemen gaan zelfs nog langer mee als je je vaas ook steeds opnieuw even schoonmaakt.

 

Goed aansnijden te veel werk?

Zodra het snijvlak van bloemstelen in contact komt met lucht begint het proces van indrogen, waardoor ze minder goed water kunnen opnemen. Snijd daarom altijd minimaal 2 cm van de stelen, zodat de vaten weer worden geopend. Om bacteriën op het snijvlak tegen te gaan, gebruik je een scherp, schoon mesje of bloemenschaar. Liever geen keukenschaar, omdat je daarmee de stelen kneust en ze daarna minder goed water kunnen opnemen.

Tip: Snijd de stelen van je anjers aan in een hoek van 45 graden. Zo hebben ze een groter oppervlak om te drinken. En een bijkomend voordeel: ze maken minder contact met de bodem van je vaas, waar bacteriën zich ophopen.

Hangen je bloemen na een aantal dagen een beetje slap, dan komen ze vaak weer prachtig op door ze opnieuw schuin af te snijden en in vers water te zetten.

 

Styling tips

MIRRELL bezorgd anjers vers van de kweker en je ontvangt ze vaak nog in de knop. De komende dagen zal je zien hoe ze ontluiken tot een prachtige, volle bos in je vaas.

We helpen je graag op weg met het stylen van je anjers. Houd je van een volle bos? Kies dan voor een middelgrote vaas zoals de Hammershoi Large. Anjers kun je ook mooi verdelen over twee vaasjes van verschillend formaat. Wij maken graag een combinatie met de glazen Hammershoi Small en de Hammershoi Medium.

Bepaal de juiste steellengte, door je anjers naast de vaas te houden. Let erop om de knoppen van anjers niet te hoog boven de vaas te laten uitsteken. Liever een boeket met hoogteverschillen? Houd iedere steel naast de vaas om de juiste hoogte te bepalen, knip op lengte en steek in de vaas. Totdat je een mooi gevulde bos hebt.

 

Keep it cool

Help je bloemen zo lang mogelijk mooi te blijven door ze op een koele plek te zetten. Eenmaal in een vaas, staan anjers liever niet meer in de volle zon. Op tenminste één meter van het raam staan ze perfect, zolang het maar niet naast de fruitschaal is. Bij het rijpen van fruit komt ethyleengas vrij, waardoor bloemen sneller verwelken.